Belgische mousserende wijnen krijgen een eigen kwaliteitslabel: BelBul
Gepubliceerd 09 mei 2025
Vlaamse en Waalse wijnbouwers bundelen hun vakmanschap en traditie in een keurmerk voor mousserende wijnen.
De Belgische wijnsector lanceert BelBul, het allereerste kwaliteitslabel voor Belgische mousserende wijnen. Het label staat garant voor uitmuntendheid in de productie van Belgische mousserende wijnen volgens de ‘méthode traditionnelle’ en zet België nog meer op de kaart als een hoogwaardig bubbelland. Belgen staan sowieso al bekend als echte Bourgondiërs. Van ambachtelijke bieren tot culinaire hoogstandjes, de Belgische eetcultuur draait om kwaliteit en genieten.Deze passie voor smaak en vakmanschap komt ook tot uiting in de opmars van Belgische mousserende wijnen.
Steeds vaker kiezen Belgen voor lokaal geproduceerde bubbels als feestelijk aperitief of als perfecte begeleider van gastronomische gerechten. De groeiende interesse in Belgische bubbels toont aan dat consumenten meer dan ooit op zoek zijn naar authenticiteit en vakmanschap uit eigen land. Ook wereldwijd gooien de Belgische mousserende wijnen hoge ogen en slepen ze internationale prijzen en onderscheidingen in de wacht. Vaak worden ze vergeleken met de grote namen uit Frankrijk, Spanje en Italië, en ze staan bekend om hun elegantie, frisse zuren en verfijnde aroma’s. Vanaf vandaag hoeven Belgen géén cava, prosecco of champagne meer te bestellen, maar een coupeke BelBul!